alkoholbehandling

Få livet igen med en alkoholbehandling

Få livet igen med en alkoholbehandling

Et stort og uhæmmet alkohol forbrug kan over længere tid udvikle sig til et decideret misbrug. En afhængighed kommer som oftest snigende som en tyv om natten, og hager sig så godt fast i sit intetanende offer, at han eller hun får meget svært ved at vriste sig fri. Dette sker som regel ved, at afhængigheden får overtaget i vedkommendes tilværelse, således at trangen til alkohol kommer til at overskygge alt det, der burde være allervigtigst.

Det ses ikke sjældent, at en alkoholiker mister såvel familie og venner som job, bolig og finansielt grundlag for sin tilværelse. Dette kan afstedkomme yderligere depression og sygdom, og forværre misbruget i en grad, så det til sidst bliver skæbnesvangert. Derfor gælder det om så hurtigt som muligt at komme ud af det afhængigheds betingede misbrug, inden det er for sent.

Hvordan kan jeg hjælpe min alkoholiserede ægtefælle?

Er du i et tæt forhold til – og bor du eventuelt under samme tag som – en alkoholiker, ved du sikkert alt om, hvilke trængsler hverdagen byder på. At leve sammen med en misbrugsramt person er en sand prøvelse, og man risikerer at udvikle det, der kaldes med-misbruger adfærd.

Dette betyder i praksis, at man i forsøget på at hjælpe sin alkoholiserede kæreste eller ægtefælle i virkeligheden blot muliggør det fortsatte misbrug. Det er meget vigtigt, at du som ægtefælle eller kæreste tager det reelle ansvar, og sørger for at få motiveret den misbrugsramte til at påbegynde et behandlings forløb. Dette er nemmere sagt end gjort – og det kan på det kraftigste anbefales, at du opsøger professionel hjælp i den forbindelse.

Hos Behandlingscenter Søby Park kan både du og din kæreste eller ægtefælle få hjælp til såvel afrusning og afvænning som til bearbejdelse af de problemer som førte til misbruget – og en række kognitive og terapeutiske redskaber, som kan styrke jeres samliv, således at I sammen kan opbygge en tilværelse uden alkohol afhængighed. Læs mere på https://behandlingscenter-stien.dk/alkoholbehandling/