Forskøn dit badeværelse med maling af badekar

10 januar 2019
Astrid Pedersen
Forskøn dit badeværelse med maling af badekar

Går du og overvejer en renovering af dit badeværelse, og er en udskiftning af badekar en del af disse overvejelser? Så bør du tage dit badekar nøjere i øjesyn, og endnu en gang overveje, om det er udsmidnings modent. Et slidt badekar fremstår nemlig som oftest værre, end det i virkeligheden forholder sig. Dit badekar behøver med andre ord ikke at fejle noget, fordi det er blevet grimt at se på. De ulækre rande og plamager i gullige eller brunlige nuancer stammer fra kalk og okker, som har aflejret sig i den slidte emalje sammen med sæberester og andre lækkerier. Men selv om det er temmelig ulækkert at se på – og i dén grad uhygiejnisk – er det ikke tilstrækkelig grund til at skille sig af med det gamle badekar.

Spar penge, tid og besvær med maling af badekar

Skal badekarret smides ud, kan det godt gå hen og blive en dyr og tidskrævende affære. Et indbygget badekar skal for eksempel brydes ud af sit fundament, hvilket er slidsomt, hvis man skal udføre arbejdet selv. Badekarret skal der ud over transporteres til genbrugsstationen – og så er et nyt badekar heller ikke billigt.

I stedet kan du vælge at lade dit slidte, men intakte, badekar re-emaljere. Ved maling af badekar slibes og renses badekarret, for det smukkeste og mest ensartede slut resultat. Dernæst påføres ny emalje i form af 2 komposit emaljeringsmateriale, som består af akryl og uretan. Dette materiale tætner alle revner og giver en blank og glat overflade. Emaljeringen skal kun bruge cirka et døgn til at hærde – og så står dit gamle badekar faktisk som nyt, uden at du har behøvet at røre en finger.

Hvis du ønsker et tilbud på maling af badekar, hvor dit badekar får påført ny emalje, kan du med fordel kigge ind på https://ny-emalje.dk/emaljering-af-badekar/ 

Flere Nyheder