rottebekæmpelse

Gør din grund mindre attraktiv for rotter og andre skadedyr

Hvis du vil gøre din grund mindre attraktiv for rotter og andre skadedyr, er der flere ting, du selv kan gøre. Helt at undgå det, er umuligt, men du kan gøre dit for at mindske sandsynligheden for uvelkomne skadedyr. En at de ting, der er vigtigt for at undgå rotter, er at sørge for, at din kloak er i orden og der ikke er huller et sted i kloakrørene. 

Der er også meget du kan gøre på selve kan gøre på din grund og din bolig. Du kan få gode råd til rottebekæmpelse i Borup her.

Ryd op og smid ud

Hvis du vil bekæmpe rotter eller sikre dig at de ikke flytter ind er det en god ide at starte med at ryde op på din grund. Fjern gamle nedfaldsfrugter, som anses for en lækkerbisken. Har du en kompostbunke er det vigtigt at du ikke lægger gamle madrester i. Kun ukrudt. Gamle brændestabler, som ofte er mørke og fugtige er ideelle reder for rottepar der ønsker at blive forældre. Så ryd op og smid ud så det er nemt at overskue og se din grund. 

Gennemgå dine bygninger

Rotter kan kravle op af selv de stejleste vægge og klemme sig ind af selv det mindste hul. Gå derfor din bolig igennem og sikre dig, at der ikke er huller, hvor de kan komme ind. Det gælder både oppe som nede. 

Det er vigtigt at rotterne ikke kan komme ind i din bolig. Ikke alene udgøre de en sundhedsrisiko, men de kan også udgøre en brandrisiko, da deres skrappe tænder nemt kan bide ledninger over.

Har du mistanke om rotter på din matrikkel har du pligt til at kontakte kommunen. Det er gratis at få en rottebekæmper ud. Du har ikke samme pligt, hvis du få skadedyr på din matrikel. Du kan dog med fordel ringe efter en, hvis du f.eks. får besøg af hvepse.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *