Hvordan fixes slidte gulve?

14 juni 2020
Cecilie Mortensen

Hvis man først har lagt mærke til, hvordan ens trægulve er blevet slidte, så kan de tage meget af opmærksomheden. Det kan blive dét, man først lægger mærker til, når man træder ind i sin bolig, og måske er det kun blevet værre med tiden. Men hvilke muligheder har man egentlig, når gulvene godt og grundigt trænger til fornyelse? Det skal vi se nærmere på. 

Muligheder for at forny trægulvene

Alt efter hvor slidt ens trægulv er blevet, kan man være tilbøjelig til at tænke, om hele gulvet måske skal udskiftet. Det er dog langt fra den eneste løsning, der findes. En meget almindelig og populær behandling, er en gulvafslibning.

En gulvafslibning er det perfekte valg, hvis dit gulv skal vækkes til liv igen. En gulvafslibning fjerner først og fremmest gammel efterbehandling, som måtte være på gulvet. Dernæst så sliber man overfladeridser væk, så gulvet kommer til at fremstå nyt igen. Til sidst får gulvet en efterbehandling, der både beskytter gulvet samtidig med at det kan lysne gulve, hvis det er, hvad man foretrækker. 

Når gulvet skal fornys, så er en gulvafhøvling også en mulighed. Det er dog en væsentligt hårdere behandling for gulvet. Mere af gulvets overflade fjernes – det giver både plads til at store ujævnheder og revner kan fjernes. Men samtidig så slider det også meget på gulvet. Derfor vælges en gulvafhøvling oftest, hvis trægulvet nærmest har fået små bølger – det kunne f.eks. være efter en vandskade. 

Hvis du kontakter et gulvfirma, så kan de også hjælpe med at vurdere, hvilken behandling som er bedst til dit gulv. Da de også har arbejdet med gulve mange gange før, så har de helt styr på, hvad den bedste løsning vil være i din bolig. Du kan altid forhøre dig hos et par forskellige gulvfirmaer, hvis du samtidig også vil sammenligne priser. 

 

Flere Nyheder