alkoholbehandling

Kom ud af dit misbrug med en alkoholbehandling baseret på Minnesota kuren

Kom ud af dit misbrug med en alkoholbehandling baseret på Minnesota kuren

Er du hårdt ramt af et alkoholmisbrug, som du har svært ved at se, hvorledes du skal komme ud af? Så bør du overveje at indgå i et behandlingsforløb baseret på den kendte behandlingsmodel Minnesota kuren.

Hvorfor skal jeg vælge Minnesota kuren?

Mange alkoholikere tror fejlagtigt, at de kan blive deres afhængighed kvit ved blot at fjerne objektet for afhængigheden ved tvang, sådan som det sker ved en antabus behandling. Antabus er et kemisk stof, som rent medicinsk påvirker kroppen, således at an udvikler meget kraftige sygdomslignende symptomer, såfremt man indtager alkohol samtidig med at man er på antabus kur. Dette skulle afskrække alkoholikeren fra at drikke – lidt på samme måde, som når man smører neglelak, som smager dårligt, på børns negle for at vænne dem af med neglebidning.

Problemet er bare, at alkoholikeren frygter mere for at komme under sin funktions promille, få abstinenser og miste rusen, end han eller hun frygter for sygdommen. Og så vil vedkommende være tilbøjelig til alligevel at indtage alkohol, selv om dette vil medføre kraftige opkastninger, som belaster systemet og samtidig giver den misbrugsramte en følelse af at have spillet fallit.

I stedet bør du som misbrugsramt, som ønsker en permanent livsstils ændring, opsøge et misbrugscenter, hvor du kan modtage terapi og behandling efter evidens baserede og veldokumenterede metoder. En sådan metode er Minnesota kuren. Minnesota kuren er udviklet i USA, og bygger på grundprincipper om menneskets afmagt over for afhængigheden og stoffet, samt vigtigheden af selverkendelse og selvindsigt. Samtidig inddrages hele den misbrugsramtes livsverden, hvilket giver ham eller hende et solidt fundament, hvorpå en ny, stoffri tilværelse kan opbygges. Med et behandlingsforløb baseret på Minnesota kuren får du en holistisk og dybtgående behandling, som har langtidsholdbare virkninger, og som har dokumenteret gode resultater.

Hos Behandlingscenter Stien tilbydes afvænnings ophold, som indeholder behandling og terapi forløb baseret på Minnesota modellen. Du kan læse mere herom på https://behandlingscenter-stien.dk/antabus/