Tre lækre retter med chili du kan servere til aftensmad

04 april 2022
Emilie Ann Jacobsen

advertorial

Er du vild med chili, er du sikkert altid på jagt efter nogle retter med den stærke frugt, der kan sætte din tunge i brand. Heldigvis findes der mange forskellige retter med den stærke frugt, som du nemt og hurtigt kan tilberede til aftensmad. 

Her kommer vi ind på tre retter, hvor der er masser af chili i. Vi er blevet inspireret af DK Kogebogen til artiklen. Der kan du finde opskrifter på alle de retter, som vi nævner her. 

Chili con carne 

En oversigt over retter med chili ville selvfølgelig ikke være komplet, hvis der ikke var chili con carne med. Det er en nem og lækker ret, som de fleste kan lide. Selv hvis du skal have gæster, der ikke er så meget til chili, kan du jo sørge for, at den ikke er så mild.

Eller simpelthen tilberede to forskellige portioner: en mild og en stærk. Derudover kan du jo servere lækker creme fraiche til, der kan være med til at dæmpe den stærke smag. Se en lækker opskrift på retten her

Chili con carne

Chilisuppe

En anden lækker ret med chili er en chilisuppe. Suppen indeholder både oksekød og fløde og er derfor også virkelig lækker og smagfuld – udover selvfølgelig at være stærk. Fløden og oksekødet gør den også perfekt at servere for gæster, hvor maden jo gerne må være noget lidt særligt. Igen kan du selvfølgelig skrue op og ned for styrken alt efter, hvad du og dine gæster godt kan lide. 

Thailandsk ragout 

En tredje lækker ret med chili er en thailandsk ragout. Der bruger du oksebov og en masse grøntsager som tomater, porre, løg, grøn peber og gulerødder. Du kommer selvfølgelig chili i alt efter, hvad du er til, og endelig skal der kokosmælk, der er med til at gøre retten lækker og cremet og passer godt til den stærke chili. 

Flere Nyheder